Wednesday, August 24, 2011

Pescuit in zona Comana

La numai 30 de kilometri de Bucuresti, spre Giurgiu, e Delta Neajlovului. Oricate oficialitati se preumbla pe aici, drumul tot prost ramane, cu gropi pana la brau, pe care le ocolesti prin lanul de grau.Neajlovul se lateste la Comana si face o balta superba, cu crap, caras si stiuca.peste tot, un stuf sanatos si inalt de pana la 3,4 metri
.Nu sunt lipoveni si haholi in zona, dar vei gasi niste pescarii desprinsi parca din istoria timpurie.Localnicii au barci dreptunghiulare, ce seamana la perfectie cu niste cutii de lemne care aduc a sicrie.Cat despre pescuitul lor, acesta este unicat in lume la aceasta ora. Nu se face la clonc, cu lanseta sau cu plasa. Pestele este prins cu ajutorul unor cotete de trestie.

Pescuitul in delta neajlovului,langa cabana Fantana cu nuc este accesibil din barca si de pe pontoanele din dreptul cabanelor deoarece langa mal este mult stuf.Locurile accesibile pentru pescuit sunt in aval de delta,spre locul de varsare in Arges.Exista locuri si in amonte spre Calugareni dar este mai departe.Pescuitul pe Neajlov este practicabil de la pod de la Comana si pana la confluenta,o portiune de apa foarte putin salbatica deoarece,din pacate,si-a facut aparitia omul si a modificat natura.Zona cea mai pescuita este de aproximativ 500-600 de metri reprezentand cursul ”nou’’,un canal dragat si indiguit cu adancimi de la 1,5 la 4m.Raul detine aproape toate speciile de pesti ca doar suntem aproape de delta,iar cand spunem delta spunem stiuca.Specia predominanta este bineinteles stiuca,dar mai exista caras,crap,somn,salau,rosioara,babusca,oblete,guvide,sorete,biban,clean,mreana,iar in urma inundatiilor a aparut si crapul chinezesc(denumit naspozaur)din fermele piscicole din apropiere.
Parcul natural Comana are o lunga istorie a vanatorii reprezentand o destinatie de vanatoare remarcabila, atragand multi vanatori datorita numarului mare de mistreti,caprioare, cerbi,iar in desisurile din margine padurii se gasesec iepuri,fazani,patarnichi,rate si gaste in balta.

1 comment:

  1. Pensiunea Casa cu Tei este locatia optima pentru cazare in Comana cand vrei un sejur pentru reincarcarea bateriilor aproape de Bucuresti, intr-un cadru natural unic, rustic, cald si primitor. Va propunem bucataria traditionala valaha, a Tarii Romanesti care, credem noi, nu a fost suficient pusa in valoare cu tot potentialul de care este capabila, in unitatile turistice. Avem o oferta speciala pentru Sfantul Nicolaie care include 2 nopti de cazare in perioada 6 - 8 Decembrie 2013. In afara de cazare va mai oferim pensiune completa dupa cum urmeaza: Vineri seara - Tuica fiarta, supa de pui cu galuste si gratar de pui cu mamaliguta si mujdei de usturoi stropite cu vin roze. Sambata - Mic dejun - traditional - Pranz - ciorba de perisoare, friptura la cuptor cu piure de cartofi, placinta calda cu mere. - Cina - Mamaliguta cu branza si smantana, varza calita cu carnati de casa si gogosi calde. Duminica - Mic dejun consistent. IN AFARA DE MESE MAI SUNT INCLUSE: cafeaua, tuica de casa, vinul si sifonul pentru sprit. VA OFERIM ACEST PACHET LA PRETUL DE 270 DE LEI PENTRU O PERSOANA. Copii intre 7 si 12 ani platesc jumatate de pret, cei pana in 7 ani au gratuit iar cei peste 12 ani platesc pret intreg.
    Tel (in cazul in care doriti sa fiti sunat): 0733292437

    ReplyDelete